sportfiskarna-logo

 • DSC04946.JPG
 • DSC04982.JPG
 • DSC04959.JPG
 • 4.jpg
 • DSC05054.JPG
 • IMG_0671.JPG
 • DSC04929.JPG
 • IMG_0604.JPG
 • IMG_0637.JPG
 • DSC04940.JPG
 • IMG_0616.JPG
 • 6.jpg
 • IMG_0844.JPG
 • DSC04977.JPG
 • 052 (2).JPG
 • 048.JPG
 • 7.jpg

 

 

Fiskelägret i Hjälmsjövik 2012

Dag 1. Incheckning i regn och rusk men det hindrade ingen att snabbt vilja starta fisket i Hjälmsjön och även kanoterna kom i vattnet och några tog till och med ett dopp. Senare på kvällen var det samling framför TV’n för att se fiskefilmer men till vår fasa så fungerade inte vår DVD spelare, det var bara att sätta sig i bilen och köra ner till Media Markt på Väla och köpa ny DVD spelare. Sen blev det fiskefilmer och skräckfilmer. Några stannande ute och fiskade till midnatt. På natten vig tvåtiden så var det full fart i förläggningen för några fick för sig att linda in sig i papper och spöka för de andra.

hjälmsjövik 2012 1

Dag 2. Klockan var bara tre på morgonen när Michael var ute och fiskade, han kom inrusande och väckte oss kl 4 med en fin gädda på 1,4 kg i handen vilket gjorde att ett antal pojkar steg upp och fiskade och Oskar P tog en gädda på 1,9 kg tidigt på morgonen också.

hjälmsjövik 2012 2

Efter frukost kl 8 var det fritt för fiske, bad och kanotning och då passade Linus på att ta en braxen på 810 g.

 


hjälmsjövik 2012 3

 

Efter frukost kl 8 var det fritt för fiske, bad och kanotning och då passade Linus på att ta en braxen på 810 g.

 

Efter middag med pannbiff och potatis så återgick alla till fiske eller andra aktiviteter.

 

hjälmsjövik 2012 4

 

På kvällen efter kvällsmålet med biff stroganoff så blev det fiske igen, György kastade ut en omgång mäsk vid bryggan vilket gjorde att en sutare kom och Birger fick den på kroken, efter fotografering fick den simma iväg till sina vänner igen.

 

hjälmsjövik 2012 5

 

Senare på kvällen fångade Hjalmar en liten gädda och Samuel en liten gös, båda fiskarna fick gå tillbaka till sjön.

 

Dag 3. Regnbågsfiske i Verktygsdammen i Tyringe, vi hyrde en buss och åkte till dammen som Tyringe Sportfiskeklubb driver, klubben som verkligen har en sund syn på ungdomsfiske välkomnade oss till en fin damm med nyinsatt fisk, klubben ställde upp för våra ungdomar och jag kan verkligen varmt rekommendera ett besök i verktygsdammen.

 

hjälmsjövik 2012 6

 

Första kastet fick Linus hugg och landade en regnbåge på 0,8 kg.

 

hjälmsjövik 2012 7

 

Kort därefter kom två bågar till upp på land. Oskar och Marcus tog var sin regnbåge. 
Efter ett tags lugnare fiske så fick Harald en regnbåge efter att misslyckats med den första som högg nedanför fötterna på honom och som han försökte lyfta upp innan den hunnit tröttna. Viktigt at låta fisken bli trött innan man försöker landa den.

 

hjälmsjövik 2012 8

 

hjälmsjövik 2012 9

 

Efter ett tag kom ett vilt rop från Gabriel, han hade fått ett riktigt tungt hugg, det var en regnbåge på 3,1 kg som Gabriel kämpade med, det var på gränsen att krafterna tog slut före på Gabriel än regnbågen men med en sista kraftansträngning avgick Gabriel med segern,

 


hjälmsjövik 2012 10

 

Karin serverade kycklingsallad med små baguetter och saft till lunch ute vid dammen.

 

hjälmsjövik 2012 11

 

Dag 4. Den stora tävlingsdagen. Utrymmet för mete var begränsat varför tävlingen fick delas upp i två omgångar. För att kora en vinnare trots att fisket delades upp så räknades en kvot ut i förhållande till respektive grupps totalvikt och blev en total resultatlista.
Vi fiskade med fyra tävlande på vardera brygga vi hade på lägret.

 

hjälmsjövik 2012 12

 

Tidigt i första tävlingen satte Fabian de andra tävlande på plats genom att ta två fina braxnar

 


hjälmsjövik 2012 13

 

Fiske och Fiskar på Regementsgatan i Malmö hade skänkt fiskeutrustning till prisbordet så alla fick välja ett pris i turordning efter resultatlistan. 
1:a Hjalmar, 2:a Oskar K, 3:a Cederic, 4:a Marcus.

 

Efter prisutdelning och middag var de fri aktivitet, solen sken från en molnfri himmel, några paddlade med kanot och metade gädda och fick några gäddor och även en gös men alla fick gå tillbaka i sjön. På kvällen såg de fotbollintresserade på matchen Tyskland – Italien.

 

hjälmsjövik 2012 14

 

Dag 5. Vi vaknade upp till en solig morgon, det blev ett bra fiske från bryggorna på förmiddagen efter att György hade mäskat med den mäsk som fanns kvar från veckans aktiviteter, många fick fina braxnar och efter veckans fiskelycka var frysen i köket full med gädda, regnbåge, braxnar och mörtar som barnen ville ta med hem. Vid lunchtid fick vi regn men det hindrade ingen, några blev extra våta när de välte kanoten i sjön.

 

hjälmsjövik 2012 15

 

Senare på kvällen upphörde regnet och vi hade fint grillväder med György som grillmästare och grillade hamburgare med bravur.

 

Dag 6 Uppbrottsdag, all tid gick till uppröjning och städning.

 

Ett stort tack till Fiske och Fiskar för sponsring av priser samt ledare som ställt upp, ”mat tanten” Karin Nilsson och ”fiskeorganisatören” György Hegedus skriver undertecknad ledare Sture Eriksson som ser fram emot nästa läger i Bjärnum.