sportfiskarna-logo

 • 052 (2).JPG
 • DSC05054.JPG
 • DSC04977.JPG
 • DSC04940.JPG
 • DSC04929.JPG
 • 7.jpg
 • 4.jpg
 • DSC04959.JPG
 • IMG_0844.JPG
 • 6.jpg
 • IMG_0637.JPG
 • DSC04946.JPG
 • IMG_0616.JPG
 • IMG_0671.JPG
 • IMG_0604.JPG
 • 048.JPG
 • DSC04982.JPG

 

Kontakt. Sven-Åke Strandberg e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fiskelägret i Bjärnum 2013

Dag 1. Incheckning vid 15 tiden av 18 fiskesugna killar och en tjej, två deltagare kom från Trollhättan och anmälts av sin moster i Skåne. Efter installation började fisket direkt, några gäddor högg varav Isak tog en på kastspö. 
I år fanns en flotte som var förbunden med bryggan med ett 50 m långt rep, det gick att paddla ut den, tyvärr inträffade en olycka då det blev för trångt med flera som kastade med kastspö på flotten, Jesper Albertsson fick en krok i läppen så det blev ett besök på akuten i Kristianstad för att plocka ut kroken, Jesper är en tapper kille hans kompis Jesper Ramneskog var med som stöd också, allt gick bra, olyckan innebar att vi omedelbart förbjöd fiske med kastspö från flotten.
Vi var tillbaka till förläggningen vid midnatt och fick veta att Tsegaw fått en stor gädda medan vi var borta, har tyvärr ingen bild på den.

Dag 2. Frukost kl 8 efter en natt med väldigt lite sömn för många ungdomar började fisket i regn

bjärnum 2013 1

några var ute och fiskade i båten redan kl 4 på morgonen.

Regnet upphörde under dagen och vi fick en fin eftermiddag med bra fiske

bjärnum 2013 2

Båten blev ett populärt objekt och vi fick upprätta en turlista med tvåtimmars fiskepass så at alla som ville skulle få chansen att fiska från båten.

 

På eftermiddagen fick Arvid en mycket fin sutare på mete som fick gå tillbaka i sjön efter fotografering.

 

bjärnum 2013 3

 

Några passade på att paddla kanot också i det fina vädret.

 

bjärnum 2013 4

 

Fisket fortsatte till mörkrets inbrott sen blev det film och flugbindning för dom intresserade.

 

bjärnum 2013 5

 

Dag 3. Regnbågsfiske i Klåverödsdammen som ligger mycket naturskönt upp på Söderåsen vid Ljungbyhed. Avresa med buss i regnigt väder kl 09,30 med lunchsallad och dryck och ett bra fiskehumör. Regnet upphörde på väg till dammen men en riktigt blöt kort störtskur fick vi uppleva under dagen. Hugo blev först med att fånga en regnbåge, det var hans livs första regnbåge, han fick dessutom ytterligare en regnbåge under dagen.

 

bjärnum 2013 6

 

Den ende som förutom Hugo som fick en regnbåge var Gustav

 

bjärnum 2013 7

 

Bussen kom och hämtade oss kl 15 och när vi kom tillbaka till Bjärnum och ätit gulaschsoppan så blev det bad och fiske resten av dagen och kvällen.

 

Dag 4. Den stora tävlingsdagen. Utrymmet för mete var begränsat varför tävlingen fick delas upp i två omgångar. För att kora en vinnare trots att fisket delades upp så räknades en kvot ut i förhållande till respektive grupps totalvikt som blev en total resultatlista.
Några minuter på första gruppens tävlingstid fick Tsegaw på en fin sutare som visade sig bli avgörande för hela fisketävlingen så han tog hem första priset. 

 

bjärnum 2013 8

 

Nästan alla fick bra med fisk, tog bara 30 sek från startsignal innan Anton tog en fisk sedan nappade fiskarna på löpande band.

 


bjärnum 2013 9

 

bjärnum 2013 10

 


bjärnum 2013 11

 

Resultatlistan :
1:a Tsegaw , 2:a Isak W, 3:a Gustav P (som faktiskt kom trea förra året i Bjärnum också), 4:a Tesfahoun, 5:a Arvid I och 6:a Odd B.
Alla deltagare fick välja två priser som sponsrats av Fiske & Fiskar i Malmö och ett fint fiskedrag som Fiskekompaniet i Lund skänkt.

 

bjärnum 2013 12

 

Efter tävlingen fiskades det igen runt om i sjön och Erik Persson fick en fin gädda

 

bjärnum 2013 13

 

Dag 5. Vi vaknade upp till en solig morgon, det blev en senare frukost några hade inte sovit mycket på hela natten och var väldigt trötta.

 

bjärnum 2013 14

 

Det blev fritt fiske och mycket bad under dagen.
Jag , Sven-Åke och György hade en intern metartävlan för att kora bäste metare bland ledarna, första tävlingen innehöll stora tveksamheter om allt gått rätt till varför vi fick göra om den, även andra tävlingen besudlades av rykten om fusk så jag avstår at utkora bäste ledaren i mete, får göra om det 2014 med någon opartisk domare.

 

Dag 6 Uppbrottsdag, all tid gick till uppröjning och städning.

 

Ett stort tack till Fiske och Fiskar och Fiskekompaniet i Lund för sponsring av priser samt ledare som ställt upp, ”mat tanten” Sven-Åke Strandberg och ”fiskeorganisatören” György Hegedus, linupptrasslaren Lars Johansson skriver undertecknad ledare Sture Eriksson som ser fram emot nästa läger 2014.